28-03-05

[31,0 km] [2:46:13] [H:147] [11,2 km/h] [5:22]

Gisterenavond terug gereden vanuit Brussel naar Antwerpen. Onderweg een bordje tegengekomen met Antwerpen 35 km. We zaten toen in Zemst. Met de duurloop van vandaag in mijn gedachte, kreeg ik kippevel van het feit hoelang 30 km wel is. Dat dit mijn laatste test zou zijn voor de marathon was al duidelijk.
Met de gedachte verandering van spijs doet.... had ik voorgenomen eens rond Antwerpen te lopen en te zien waar ik uitkwam. Eerste deel was makkelijk van de Jan van rijswijcklaan tot aan het zuid en vervolgens het fietspad langs de Schelde. Tot aan de Londenbrug en dan richting eilandje. Dat het voor mij de haven onbekend terrein was, wist ik al.
Tot tweemaal toe op een doodlopende weg uitgekomen. Deze wegen waren bezaaid met kasseien. Dan toch maar de asiabrug (=klimmen) over en dan kwam ik terug op bekend terrein. Metropolis
voorbij gelopen en dan de brug over naar het Sportpaleis (=klimmen). Ondertussen ging mijn hartslag gestaag de hoogte in en bereikte niet meer de beoogde 140 maar eerder de 150.
Terug langs het fietspad op de ring, toerke in Rivierenhof en terug via het fietspad naar Middelheimpark en Nachtegaelenpark.Plan was om 3 uur vol te maken maar er stonden na 3u46 al 31 km op de teller. Ik moet zeggen dat dit de enige duurloop was waarbij ik zou gezegd hebben dat ik het nog een uur zou kunnen volhouden. Bij deze is dus genoteerd dat mijn beoogde eindtijd (netto) 3 u 45 m zal zijn. Al wat er onder is is meegenomen.
Achteraf geen last van blessures en al goed gerecupereerd na 1 uur. Na weken van twijfel, heb ik er eindelijk een goed gevoel in.

15:07 Gepost door Ronny | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

eten ? Sterke loop, Ronny.
Had jij eten/drank bij en hoe transporteer je dat met zo weinig mogelijk last ?? Van het verhaal van de brutotijd van de pacers heb ik weinig begrepen, maar ik ben er wel van overtuigd dat voor jou 3:30 haalbaar is.
Veel succes binnen 2 weken ...

Gepost door: Alain | 28-03-05

eten en drinken Ik heb een licht ontbijt genoten zijnde twee mueslibars, banaan en yoghurt. Ik heb een fuelbelt bij waarin 2 flesjes extran energy kunnen en dan nog 6 tabletjes druivesuiker. Wat brutotijden betreft : Je verliest veel tijd met de start door het aanschuiven. afhankelijk van je startpositie verlies je veel of weinig tijd alvorens je over de startstreep vertrekt (kan 5 a 10 minuten zijn. Je chip registreert de bruto en nettotijd. Nettotijd is dus je echte tijd. De pacers lopen dus op brutotijden en deze zijn altijd sneller dan je nettotijd.

Gepost door: Ronny | 28-03-05

mooimooimooi Mooie laatste LSD. Jij bent er helemaal klaar voor, Ronny. Als ik zie met hoe weinig (relatief natuurlijk) training je dit neerzet, chapeau en ik denk dat je best ambitieus mag zijn binnen 2 weken. Succes !!

Gepost door: bob | 28-03-05

petje af Ik zie zo al voor mij waar je gelopen hebt en vermoedelijk zat je ergens vast op de kasseien aan het Kattendijkdok, da's daar een wirwar van wegskes naar de hangars. Wel een hele knappe prestatie zeg, voor Rotterdam ben je meer dan klaar!

Gepost door: Ruthje | 29-03-05

Sterk Sterke tijd hoor, je bent er inderdaad klaar voor

Gepost door: Koen | 31-03-05

De commentaren zijn gesloten.