10-04-05

MARATHON ROTTERDAM

Oeps, omkleden, naar het Hilton hotel waar de pacers hebben afgesproken, en naar de start. De organisatie verloopt vlekkeloos.
Aan de start, kom ik kollega Stijn tegen, die mee zal pacen tegen 3 u 45 min.
Het viel ons op dat ogenblik niet op dat er zoveel deelnemers waren. Om elf uur KABOEM startschot. Na 2 min 30 sec bereiken we de start, wat redelijk snel was, gezien de meute lopers. Eerste km aan 5:38, dat moeten we later inhalen. Hartslag 147 had ik voorpgesteld. Na 2 km zat ik al boven de 150. So what dacht ik. Wat er dan volgt is een loop die je moeilijk kan beschrijven en toch uitzonderlijk is voor een marathon. Toch zeker in België. Het enige dat de vergelijking heeft is de 20 km van Brussel, waar nog meer volk loopt.Tot de 35 ste km zit ht pak nog altijd dicht bij elkaar. Heeft het met de pacers te maken? Je moet voortdurend een gaatje zoeken om mensen in te halen. Je eigen tempo aanhouden was ook moeilij. Verder overigens geen klachten. Het publiek was ronduit schitterend. Overal staan ze. Wat een verschil met de kustmarathon. Vermenigvuldig het aantal toeschouwers maar met 1000. Velen trotseerden de regen. Ik dank hen voor de tarijke aanmoedigingen.
Wedstrijd ging tot halfweg vlekkeloos. Doorkomst in 1 u 51 min. Dezelde tijd als in de Kustmarathon. Ik kreeg wel last van zware kuiten, vermoedelijk door het nemen van korte pasjes.
Tot km 35 ging alles naar wens. Van dan af kreeg ik het een beetje moeilijk. Even halt gehouden bij een drankpost om eens goed bij te tanken en weg was ik. Stijn had ondertussen al de benen genomen.
Met een glimlach tot achter mijn oren, bereikte ik de finish in 3 u 44 min 30 (officiele tijd) - 3 u 42 min 10 sec nettotijd.
Terug naar de kleedkamer, omgekleed en ..... naar de trein lopen, anders moest ik een uurke wachten. Momenteel ben ik zeer fris in het hoofd, maar heb wel last van pijnlijke kuiten. Je moet er iets voor over hebben.
Bedankt Rotterdam. Ik vond het fantastische ervaring hier geweest te zijn. Nu weet ik waarom de Marathon van Rotterdam zo beroemd is.
Ga ik er nog eentje doen? Ik ga eerst een weekje rust nemen en dan zien we wel.
Ik ben benieuwd hoe de andere bloggers het gedaan hebben. 


18:55 Gepost door Ronny | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

PROFICIAT !!!!!! Knap gedaan , hop naar de volgende !!!!

Gepost door: erik | 10-04-05

KNAP!!! Gefeliciteerd Ronny, dat heb je prachtig gedaan!!!!

Gepost door: Ruthje | 10-04-05

heerschap Hoi Ronny, ik hoop alvast dat de liften op het werk de komende zeker niet stuk zijn ;-) Knappe tijd!

Gepost door: Stijn | 10-04-05

Proficiat Hoi,

Knappe prestatie, en het zal zeker niet je laatste zijn...neem dat maar van mij aan. Ik hoop er volgend jaar terug bij te zijn. Of wie weet, dit jaar in Brussel of aan de kust ?!

Gepost door: Janneman | 11-04-05

De commentaren zijn gesloten.