26-04-05

[16,09 km] [1:10:54] [H:169] [13,6 km/hr] [4:25]

10 Miles Antwerpen. Hoewel heel het weekend regen werd voorspeld was het een droge warme dag. Er waren beduidend meer deelnemers dan vorig jaar.
Parkoer was al me al bekend van vorig jaar, dus daar zaten geen verrassingen in. Eerste kilometer zachtjes gestart. (kon ook niet anders) om daarna over te schakelen op een grotere versnelling. Mijn voetpod van Polar bleek niet goed te zitten en gaf me voortdurend een vertekende indruk van de afstand. Op het einde was er 1,2 km verschil tussen ware afstand en de mijne. En dit terwijl in Rotterdam er maar een verschil van 300 meter op zat voor een hele marathon. Swat, in het begin dacht ik dus dat ik heel goed bezig was. Ik zag rondetijden van 4:00 tot 4:10 tot ik er achter kwam dat hij dus bedroog. Niet dat ik nog sneller kon want mijn hartslag zat voortdurend aan de 168 a 175. De eerste tunneltocht had ik goed verteerd. In de afdaling lange passen naar beneden en en klim bergop om dan een ererondje te maken op de Groenplaats en Grote Markt om vervolgens terug de tunnel in te duiken. De tweede tunnelduik is lastiger dan de eerste en niet alleen door vermoeidheid. Je hebt veel sneller zicht op de uitgang maar het duurt een eeuwigheid eer je er bent. Vermoedelijk door een te hoge hartslag kreeg ik krampen in de borst, wat me belette de laatste drie nog wat gas bij te geven.
Ik kreeg op de 13de kilometer ook wel in de mot dat de 1:10:00 voor een andere keer zal zijn. Al bij al toch genoten van deze loop in eigen stad. De organisatie  van BRRC kon beter.
Eén uur en tien minuten lopen om dan uiteindelijk meer dan 1 uur en een kwartier op je sportzak te moeten wachten leek me iets te veel. Dit leidde tot grote frustraties bij vele lopers die toch tot het uiterste zijn gegaan met alle ongemakken vandien. Organisatie op dit vlak kan toch stukken beter. Een lekker bordje spaghetti verzachtte achteraf wel de pijn.
Een dikke 4 minuten van mijn tijd van vorig jaar gedaan. Als ik het zo wat bereken en dit ieder jaar kan volhouden behoort binnen zes jaar het podium tot de mogelijkheden. :)
De afgelopen marathontraining heeft er voor gezorgd dat ik na de loop totaal geen last had van verstijfde benen of andere ongemakken. Nu hop naar de 20 kilometer van Brussel en mogelijks er tussen nog de 10 km van Gent.
Nu ga ik slaapjes doen.

00:31 Gepost door Ronny | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Tijd Toch een heel mooie tijd, proficiat!

Gepost door: Koen | 26-04-05

Proficiat ! Héél mooie tijd, ik heb zelf ook meegelopen en de tijd was 1:27:55, 8 minuten sneller dan vorig jaar dus ik was best wel tevreden.
Had juist hetzelfde gevoel die 2de keer in de tunnel en het einde was in zicht maar het kwam maar niet.
Nu naar de 20 km van Brussel, 'k ben eens benieuwd ?

Gepost door: Kristel | 26-04-05

Leuk verslagje en een mooie tijd, meer moet da ni zijn... Knap gedaan!

Gepost door: Pinnie | 26-04-05

Nie slecht! Heel goe zelfs. 1:10:00 is voor volgend jaar, hé!

Gepost door: Wim | 26-04-05

Sterk Goed gedaan ... mijn best tijd is 1u11m24s (Tervuren) ... we klokken zo ongeveer dezelfde tijden ...knap resultaat !

Gepost door: Yoeri | 26-04-05

Gefeliciteerd Die 1u10' komt nog wel... dont worry en keep on running

Gepost door: De Lefever | 26-04-05

Organisaties Proficiat met je resultaat !
Het valt mij op dat vele organisaties van hen op weinig trekken , ze gaan er toch vanuit dat het telkens een succes is , terwijl kleine andere organisaties al het nodige doen om nog maar uit de kosten te geraken ...
Als ze zo verder blijven doen , krijgen we het effect zoals bij de marathon van Antwerpen...

Gepost door: erik | 28-04-05

knap knap gedaan Ronny! 'k Heb langs de zijkant gestaan, maar je flitste net iets te rap voorbij denk ik, want ik heb je niet gezien :-)

Gepost door: Ruthje | 28-04-05

Goe bezig Ge zyt goe bezig moat !!!! Volhouden

Gepost door: Guy | 01-05-05

De commentaren zijn gesloten.